High Tea’s

Een high tea is eigenlijk een typisch Engelse maaltijd dat na 18.00 uur werd genuttigd. Gewoon aan de ‘normale’ tafel. Hier werden vaak gerechten als worstjes, kaasjes, eieren, bonen in tomatensaus op een wit broodje geserveerd. Een stevige maaltijd dat meestal na een afternoom tea werd genuttigd. Een afternoom tea werd aan een luxere tafel bediend of aan een mooi salontafeltje met het mooiste en elegantste servies dat ze hadden. Deze afternoom tea werd vaak rond 16.00 voor het ‘grote’ diner gegeven. Het is dan ook een lichtere maaltijd met kleine gerechtjes waar thee bij gedronken werd. Het theedrinken met mini gerechtjes werd al snel ontdekt en zo ook door Nederland. Wij gaven dit al snel een naam, de High Tea. En zo worden deze tea’s op verschillende plekken in het land nog steeds geserveerd, maar allemaal op hun eigen manier en gedachte van de chefkok die het bereidt. En omdat je bijna in elke dorp of stad een High Tea’s kunt reserveren, is het voor ons de kunst om vanuit het ‘echte’ Engelse perspectief een High Tea te geven. Net even anders dan de buren, maar met vele verrassingen, verser dan vers, eigengemaakte producten en daar waar het eigenlijk om gaat, keuze uit meer dan 100 (eigen samengestelde) soorten thee zodat u met een glimlach en een volle buik weer naar huis gaat.


U kunt vanaf 2 personen reserveren, met een maximum van 15 personen, dit is inclusief kinderen. In de Corona tijden volgen wij de regels van de rijksoverheid op en kunnen wij minder gasten ontvangen. Wegens de voorbereidingen vragen we minimaal 4 dagen voor aankomst te reserveren voor 2 t/m 5 personen. Voor een reservering van 6 t/m 15 personen, vragen we minimaal 7 dagen voor aankomst te reserveren. Voor vragen kunt u ons een mailtje sturen of het contact formulier invullen.


Kainstobbe High Tea

Deze tea kost € 24,50 p.p.

Deze tea kunt u wel vergelijken met een complete maaltijd. Heerlijke verse gerechtjes dat met thee word genuttigd. Voor deze tea moet u rekenen op drie uur gezelligheid onder het genot van heerlijke zoete en hartige gerechtjes. De Kainstobbe High Tea bestaat uit:

  • onbeperkt kannetjes heet water (of koffie) met een keuze uit 100 soorten losse theeën van de Kainstobbe.
  • Dan beginnen we de tea met de hartige gang. U krijgt geserveerd op een etagère verschillende sandwiches met echte cheddarcheese, komkommer en original englisch chutney en verschillende quiches. Daarna gaan we beginnen met de hartige muffins die wij vers voor u gebakken hebben.
  • Dan krijgen we de zoete gang. Heerlijke verse eigengemaakte zoete met bijvoorbeeld appel en marsepein muffins. Voor elke tea bakken we muffins met verschillende smaken en toevoegingen. Zo wordt u bij elke tea verrast met nieuwe geuren en smaken. Dan zijn de heerlijke warme scones met Englisch Devon Clotted cream aan de beurt. Als het goed is heeft u dan nog een plekje vrij voor de 3de en laatste gang.
  • We sluiten de middag af met een bonbonnetje, petit-four, stukje Engelse fudge en heerlijk vers fruit met ijs (slagroom en een saus dip).

Jipsingerhof Sweet Tea.

Deze tea kost € 22,50 p.p.

De naam Jipsingerhof Sweet Tea zegt het eigenlijk al, een heerlijke zoete, verrassende tea met een flinke verwennerij voor uzelf. Heerlijk met vriendinnen of je moeder bijkletsen met een theetje in de ene hand en een chocolade muffin in de andere hand. Voor deze tea moet u rekenen op twee uur gezelligheid onder het genot van heerlijke zoete en hartige gerechtjes. De Jipsingerhof Sweet Tea bestaat uit:

  • onbeperkt kannetjes heet water (of koffie) met een keuze uit 100 soorten losse theeën van de Kainstobbe.
  • Dan beginnen we de tea met de hartige gang. U krijgt geserveerd op een etagère verschillende sandwiches met echte cheddarcheese, komkommer en original englisch chutney en verschillende quiches.
  • Dan krijgen we de zoete gang. Heerlijke verse eigengemaakte sweet muffins. Voor elke tea bakken we muffins met verschillende smaken en toevoegingen. Zo wordt u bij elke tea verrast met nieuwe geuren en smaken. Dan zijn de heerlijke warme scones met Englisch Devon Clotted cream aan de beurt. Als het goed is heeft u dan nog een plekje vrij voor de 3de en laatste gang.
  • We sluiten de middag af met mini sweets. Een macaron, een brownie, en een stukje Engelse fudge met daarbij een overheerlijke chocolade fondue met verse vruchten.