Omgeving

In het mooie Oost-Groningse landschap ligt de streek Westerwolde. Waar u zeker kunt genieten met een grote G! Of u nu opzoek bent naar cultuur, de rust in de natuur of een avondje uit, dan zit u bij Jipsingerhof goed.

√  Het mooie Groningse landschap Westerwolde
√  Wandel en fiets routes
√  Bosrijke omgeving
√  Cultuur en bezienswaardigheden in de omgeving
√  Steden als Emmen, Groningen en Assen zeker een dagje waard om te kijken
√  Ook zitten wij tegen de grens van Duitsland aan en is het zeker de moeite waard om richting Emsland op te gaan
√ Buitenzwembad en buitenplas in de omgeving  
√  In het dorp Sellingen en Vlagtwedde winkels en restaurants aanwezigOp de site van Westerwolde kunt u alles eens rustig bekijken wat hier allemaal te beleven valt. Ook ziet u hier een agenda met alle evenementen per maand. Daarnaast bieden wij in ons theehuis Toeristische Informatie aan. Wij hebben daar een klein assortiment aan folders liggen over de omgeving Westerwolde/ Groningen/ Drenthe en Duitsland. Daarnaast kunt u ons ook vinden op de Regiowijzer app. Dit is een speciaal fietsknooppuntennetwerk voor mensen die te fiets verschillende knooppunten in onze provincie volgen. Tussen knooppunt 36 (Jipsingboertange) en 14 (Jipsinghuizen) liggen wij. Dus een ideaal moment om even van uw fiets af te stappen, voorzichtig oversteken en dan heerlijk bijkomen op ons terras.


Vesting Bourtange
Star trein

Theater van de natuur

In deze omgeving treft u allerlei bezienswaardigheden. Neemt Westerwolde u mee terug in de tijd. Komt u helemaal tot rust in de bijzondere mooie stille natuur. Staan er genoeg evenementen op de agenda. Kunt u heerlijk een van de fietsroutes uitproberen in onze mooie bossen. Kunt u de eindeloze wandelroutes per benenwagen uitproberen of de kano pakken en al varende in de beekriviertjes genieten. Dit zijn enkele voorbeelden wat u kunt zien, beleven, horen in onze omgeving.

Kerkje in Sellingen
Schloss Dankern in DL
Klooster in Ter-Apel